30 Ocak 2015 Cuma

Dereotlu Havuçlu Poğaça






           Malzemeler:

  • 250 gr tereyağ 
  • 2 adet yumurta (sarının bir tanesi üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç 
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

            Hazırlanışı:
  • Malzemeleri sırası ile ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp bir saat dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Fırın tepsisine sıralayın.
  • Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı susam, çörekotu yada çekirdek içi serpin.
  • 180 derecede 30 dakika kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder