1 Mart 2014 Cumartesi

Burma Tatlısı



         Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • çok az tuz 
  • Aldığı kadar un

       Arasına serpmek için:  Ceviz içi
       Açmak için:   Yarım kilo nişasta
       Üzeri için:      Tereyağ ve sıvıyağ karışımı

       Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu 

         Hazırlanışı:
  • Malzemeleri karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Kıvamına gelen hamuru, karıştırma kabı içerisinde iken streçleyip 3 saat dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp 1 saat daha dinlendirin.
  • Her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp,arasına nişasta serpip, üstüste koyun ve açabildiğiniz kadar açın.
  • Açtığınız yufkayı ortadan ikiye  bölün.
  • İçine ceviz koyarak, geniş tarafından ince tarafına doğru  ince oklava yardımı ile kıvırıp,hafif sıkıştırarak oklavadan çıkarın.
  • Tepsiye şekil verdiğiniz baklavaları yerleştirin ve bıçak yardımı ile tatlıları istediğiniz büyüklükte kesin.
  • Daha sonra tavada erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımını tepsideki baklavaların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
  • Şerbetini, tatlı soğuduktan sonra  sıcak olarak dökün.(şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dökün) 
  •  Afiyet olsun..
                                                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder