- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- çok az tuz
- Aldığı kadar un
Arasına serpmek için: Ceviz içi
Açmak için: Yarım kilo nişasta
Üzeri için: Tereyağ ve sıvıyağ karışımı
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Malzemeleri karıştırma kabına alarak yumuşak bir hamur yoğurun.
- Kıvamına gelen hamuru, karıştırma kabı içerisinde iken streçleyip 3 saat dinlendirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp 1 saat daha dinlendirin.
- Her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp,arasına nişasta serpip, üstüste koyun ve açabildiğiniz kadar açın.
- Açtığınız yufkayı ortadan ikiye bölün.
- İçine ceviz koyarak, geniş tarafından ince tarafına doğru ince oklava yardımı ile kıvırıp,hafif sıkıştırarak oklavadan çıkarın.
- Tepsiye şekil verdiğiniz baklavaları yerleştirin ve bıçak yardımı ile tatlıları istediğiniz büyüklükte kesin.
- Daha sonra tavada erittiğiniz tereyağ ve sıvıyağ karışımını tepsideki baklavaların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin.
- Şerbetini, tatlı soğuduktan sonra sıcak olarak dökün.(şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dökün)
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder