Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 2 kabartma tozu
Diğer malzemeler
- 5-6 orta boy patates ( minik küpler halinde çiğ olacak)
- 1 soğan rendesi
- 1 kase kaşar rendesi
- maydanoz, dereotu
- tuz
- arzuya göre baharat
Hazırlanışı:
- Kek malzemelerini karıştırma kabında iyice çırparak hazırlayın.
- Diğer yandan patatesi ve soğanı hazırlayıp kek harcının içine ekleyin.
- Tuzu,baharatı,kaşarı ve yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırın.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp, keki eşit şekilde yayın.
- 180 derecede önceden ısınmış fırına verin.
- Üzeri kızarana kadar iyice pişirin.
- Patatesin çiğ olması sizi yanıltmasın gayet iyi pişiyor ve yumuşacık bir kek oluyor.
- Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder