8 Ocak 2015 Perşembe

Renkli Patates Topları





            Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • 1 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,pul biber
  • dışı için; dere otu, rendelenmiş mor lahana 
 
             Hazırlanışı:
  • Patatesleri tencereye alın, yeterince su koyup yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan patateslerin kabuğunu soyun ve ezici ya da bir çatal yardımı ile ezin.
  • Mayonezi, tuzu,ezilmiş sarımsağı ve baharatları da ekledikten sonra iyice karıştırın.
  • Elinizle yuvarlayıp şekil verdikten sonra dere otu, mor lahana veya havuca bulayın.
  • Yiyenlere afiyet şifa, mutfağınıza bol bereket olması dileğimle :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder