Lezzetli, yumuşak ve kolay tarif arayanlara tarçınlı elmalı kek.
Deneyeceklere kolay gelsin.
Yiyenlere afiyet olsun.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 3 adet elma (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde küçük küçük doğranmış olacak)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- elmalar ve tarçın önceden birbirine karıştırılarak bir kenarda bekletilecek.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sırası ile sıvıyağ, un, kabartma tozu ekleyip biraz daha karıştırın.
- Hazırladığınız tarçınlı elma dilimlerini, cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Yağlanmış küçük yuvarlak borcama veya kelepçeli kalıba boşaltın. (20 cm'lik)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Pİşen keki üzerine ister bal sürerek ister pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder