28 Ocak 2015 Çarşamba

Elmalı Kek





Lezzetli, yumuşak ve kolay tarif arayanlara tarçınlı elmalı kek.
 Deneyeceklere kolay gelsin. 
Yiyenlere afiyet olsun.
               
              Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

  • 3 adet elma (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde küçük küçük doğranmış olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  •  elmalar ve tarçın önceden birbirine karıştırılarak bir kenarda bekletilecek.


               Hazırlanışı:
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Sırası ile sıvıyağ, un, kabartma tozu ekleyip biraz daha karıştırın.
  • Hazırladığınız tarçınlı elma dilimlerini, cevizi ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Yağlanmış küçük yuvarlak borcama veya kelepçeli kalıba boşaltın. (20 cm'lik)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Pİşen keki üzerine ister bal sürerek ister pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz. 


    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder