Malzemeler:
Keki için:
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- kabartma tozu
- vanilya
Muhallebisi için:
- 1 kilo süt
- 9 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti (çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt)
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı:
- Keke başlamadan önce hazırlamamız gereken şerbeti ve muhallebiyi hazır etmekle işe başlayalım.
- Şerbeti için bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- muhallebisi için ise öncelikle krem şanti ve sütü iyice çırpıp; hazırlamış olduğumuz bu şantiyi buzdolabına kaldıralım.daha sonra tencereyi ocağa koyup sütü, şekeri, unu ve nişastayı da iyice karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim ve onuda soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra çırptığımız ve dolapta beklettiğimiz krem şantiyi soğuttuğumuz muhallebinin içine katıp pürüzsüz kıvam alana kadar iyice birbirine karıştıralım
- Keki hazırlamak için oda ısısında beklettiğimiz yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpalım.Sırası ile sıvıyağ, galeta unu, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Kek piştikten ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti ve muhallebiyi dökelim.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazırdır :) afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder