Adı gibi tadının da harika olduğu ve her denememde sabit başarıyı yakaladığım bir tarif daha..
Hem hafif hem basit bir pasta. Tek püf noktası kekin içine yakışmayacağını sandığım
ama tadına tat katıp beni şaşırtan portakal kabuğu rendesi.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ ( kalan kısmı yani üzeri su ile dolacak)
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
Kek Fırından Çıkınca Islatmak İçin:
- 2 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi İçin:
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (Rondodan geçirilecek)
Hazırlanışı:
- Keki için, derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpın.Yağını ununu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini de ilave edip iyice karıştırın.
- Kek karışımını yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
- Soğuk fırında 180 derecede pişmeye bırakın.
- Diğer yandan muhallebisi için tencereye öncelikle kakao, nişasta,unu ve sütü koyarak kaynayana kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Kaynamaya yakın şekeri, margarini ve vanilyayı da ilave edip muhallebi kıvamını aldıktan sonra altını kapatıp ocaktan alalım.
- Pişen keki fırından aldıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 2 su bardağı soğuk sütü üzerine dökelim.
- Muhallebiyi de kekin üzerine eşit miktarda yayalım.
- Son olarak robottan geçirdiğimiz kakaolu bisküviyi de muhallebinin üzerine dökelim.
- Bir gece buzdolabında dinlendikten sonra servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder