- 3 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 1 paket toz kremşanti
Ara Katına: rondodan geçirilmiş petibör bisküvi
Vişneli Sos İçin:
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
- Tencereye süt, şeker, irmiği koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Bir süre ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine toz kremşantiyi de ekleyerek iyice karıştırarak yedirin.
- Sosu için küçük bir tavada vişne suyu, nişasta ve şekeri kaynatın.
- Silikon papatya kek kalıbına önce irmikli harçtan yerleşirin.
- Arasına ise rondodan geçirmiş olduğunuz bisküviyi yayın.
- En üstüne ise vişne sosunu güzelce ekleyin.
- 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra kalıplardan çıkarın ve üzerine hindistan cevizi dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder