19 Ocak 2015 Pazartesi

Papatyalı İrmik Tatlısı





            Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt 
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket toz kremşanti

       Ara Katına: rondodan geçirilmiş petibör bisküvi


         Vişneli Sos İçin:
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

           Hazırlanışı:
  • Tencereye süt, şeker, irmiği koyun ve orta ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Bir süre ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine toz kremşantiyi de ekleyerek iyice karıştırarak yedirin.
  • Sosu için küçük bir tavada vişne suyu, nişasta ve şekeri kaynatın.
  • Silikon papatya kek kalıbına önce irmikli harçtan yerleşirin.
  • Arasına ise rondodan geçirmiş olduğunuz bisküviyi yayın.
  • En üstüne ise vişne sosunu güzelce ekleyin.
  • 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra kalıplardan çıkarın ve üzerine hindistan cevizi dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder