10 Şubat 2015 Salı

İncirli Kurabiye





 Elmalı kurabiye sevenlerin, incirsiz olmaz diyenlerin seveceği bir tarif. 
Yapması birazcık zahmetli olsa da yemesi de bir o kadar harika.
Lezzetini anlatmayı bırakıp tarife geçiyorum şimdiden afiyet olsun...

          Malzemeler:

  • 175 gr  tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

           İç Malzemesi:

  • 2 su bardağı küp küp doğranmış incir (yaklaşık 14 adet kullandım ben)
  • yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
   
            Üzeri İçin:
  • pudra şekeri
             Hazırlanışı:
  • Yoğurma kabında kurabiye hamurunun malzemelerini sırası ile koyarak yoğurun.
  • Üzerini örtüp, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • İç malzemesi için doğranan incirleri tencereye alarak su ve şekerini ekleyip yarım saat suyunu çekene kadar pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyip, blendırdan geçirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın ve incirli karışımdan şerit şeklinde sürün, rulo yapın ve 2 cm genişliğinde kesin.
  • Fırın tepsisine sıraladıktan sonra 180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder