Meyveli Dolgu Kurabiye
Malzemeler:
- 2 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (beyazı dışına)
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- un
İç Harcı İçin:
- 7 kuru kayısı
- 7 adet kuru incir
- 1 çay bardağı üzüm
- 2 elma rendesi
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 su bardağı şeker
- tarçın
Dışı İçin:
- 2 yumurtanın akı(hamurdan ayırdığımız)
- iri dövülmüş fındık içi
- her bir kurabiyenin üzerine birer tatlı kaşığı pekmez
- İç malzemesini hazırlamak için kayısı ve inciri kuru üzüm boyunda küp küp doğrayalım.
- Tavaya kayısı,inciri,üzümü ve elma rendesini koyup üzerine şekeri ve tarçını ekleyip, ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım. Kavrulunca altını kapatıp cevizi ilave edip soğumaya bırakalım.
- Kurabiye hamuru için oda ısısında margarini ve yumurtaları yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayalım.
- Sırası ile sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın sarılarını, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Alabildiği kadar un ekleyip yumuşak kıvamda hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine birer tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatalım.
- Yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına sonra fındık içine bulayalım.
- Fırın tepsisine sıralayıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine birer tatlı kaşığı pekmez dökelim.
- Biraz dinlendikten sonra kurabiyeler servise hazırdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder