11 Kasım 2013 Pazartesi

Meyveli Dolgu Kurabiye

    Malzemeler:

  • 2 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (beyazı dışına)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • un
   İç Harcı İçin:

  • 7 kuru kayısı
  • 7 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 2 elma rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 su bardağı şeker
  • tarçın
   Dışı İçin:

  • 2 yumurtanın akı(hamurdan ayırdığımız)
  • iri dövülmüş fındık içi
  • her bir kurabiyenin üzerine birer tatlı kaşığı pekmez


  • İç malzemesini hazırlamak için kayısı ve inciri kuru üzüm boyunda küp küp doğrayalım.
  • Tavaya kayısı,inciri,üzümü ve elma rendesini koyup üzerine şekeri ve tarçını ekleyip, ocağın altını açıp kavurmaya başlayalım. Kavrulunca altını kapatıp cevizi ilave edip soğumaya bırakalım.
  • Kurabiye hamuru için oda ısısında margarini ve yumurtaları yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayalım.
  • Sırası ile sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın sarılarını, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  • Alabildiği kadar un ekleyip yumuşak kıvamda hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine birer tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatalım.
  • Yuvarladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına sonra fındık içine bulayalım.
  • Fırın tepsisine sıralayıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine birer tatlı kaşığı pekmez dökelim.
  • Biraz dinlendikten sonra kurabiyeler servise hazırdır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder