Malzemeler:
- 1 buçuk kilo patates
- 1 adet orta boy kırmızı pancar
- 5-6 adet havuç
- Derotu
- Tuz
Hazırlanışı:
- Tencerede patatesleri haşlayın ve çatal yardımı ile iyice ezin.
- Pancarın kabuğunu soyup,ayrı bir tencerede onu da haşlayın ve rendeleyin.
- Havuçları da rendeleyip,çok az zeytinyağı ile tavada yumuşayana kadar kavurun.
- Ezdiğiniz patatesleri üç ayrı kabın içine eşit miktarda ayırın.
- Tek tek hepsini havuçlu,pancarlı ve dereotlu karışımları tuz ekleyerek iyice karıştırın.
- Kalıbınızın içine streç yerleştirin.
- Sırası ile hepsini iyice bastırarak kalıbın içine yerleştirin.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder