12 Mart 2014 Çarşamba

Renkli Patates Pastası

               

     


        Malzemeler:

  • 1 buçuk kilo patates
  • 1 adet orta boy kırmızı pancar
  • 5-6 adet havuç
  • Derotu
  • Tuz


     Hazırlanışı:

  • Tencerede patatesleri haşlayın ve çatal yardımı ile iyice ezin.
  • Pancarın kabuğunu soyup,ayrı bir tencerede onu da haşlayın ve rendeleyin.
  • Havuçları da rendeleyip,çok az zeytinyağı ile tavada yumuşayana kadar kavurun.
  • Ezdiğiniz patatesleri üç ayrı kabın içine eşit miktarda ayırın.
  • Tek tek hepsini havuçlu,pancarlı ve dereotlu karışımları tuz ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kalıbınızın içine streç yerleştirin.
  • Sırası ile hepsini iyice bastırarak kalıbın içine yerleştirin.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis yapın.
  Not: İçine yağ ve limon suyu koymadığım için ben yanına sos olarak ikram ettim. Sosluğun içine 1 çay bardağı  zeytinyağı, iki adet limon suyu ve elma sirkesini ilave ederek , servis tabağında arzuya göre kullandım.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder