Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağından bir parmak fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebi İçin:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata Sosu İçin:
- 60 gr margarin
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
- Keki için önce yumurtaları ve şekeri çırpın.
- Önce süt, sıvıyağ; ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabına boşaltın.( ben 35x24 cm'lik dikdörtgen borcam kullandım)
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirin.
- Muhallebi için bütün malzemeyi koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
- Pişen muhallebiyi kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin.
- Çikolata sosu için; margarini tavada eritin ve içine şeker ile kakaoyu ekleyin.
- Kısık ateşte yumurtaları teker teker kırın ve çırpma teli ile hızlı hızlı çırparak sos hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün.
- Üzerine hindistan cevizi ve bol fındık serpip, buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder