21 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı Muhallebili Islak Kek





      Malzemeler:

       Keki için:

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

      Keki ıslatmak için: 1 Su bardağı süt
   

       Muhallebi İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

     Çikolata Sosu İçin:
  • 60 gr margarin
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
     Hazırlanışı:
  • Keki için önce yumurtaları ve şekeri çırpın.
  •  Önce süt, sıvıyağ; ardından un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlanmış fırın kabına boşaltın.( ben 35x24 cm'lik dikdörtgen borcam kullandım)
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirin.
  • Muhallebi için bütün malzemeyi koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi kekin üzerine  dökün ve soğumasını bekleyin.
  • Çikolata sosu için; margarini tavada eritin ve içine şeker ile kakaoyu ekleyin.
  • Kısık ateşte yumurtaları teker teker kırın ve çırpma teli ile hızlı hızlı çırparak sos hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün.
  • Üzerine hindistan cevizi ve bol fındık serpip, buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder