5 Mart 2014 Çarşamba

Dereotlu Pirinç Pilavı




        Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • 7-8 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz


        Hazırlanışı:

  • Pirinci tuzlu suda bir süre bekletin.
  • Daha sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün.
  • Tencereye tereyağı ve sıvıyağ alarak, tereyağını güzelce eritin.
  • Pirinçleri ekleyin, biraz kavurun.
  • Kavrulan pirinçlerin üzerine suyunu, tuzunu ve ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
  • Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerine kağıt havlu ile kapatıp bir süre dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder