31 Ocak 2014 Cuma

Ürgüp Köfte





          Malzemeler:
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 Adet çiğ patates rendesi
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Kabartma tozu  (yarım paket)
  • Karabiber- tuz
         Dışı İçin:
  • Galeta unu

           Hazırlanışı:

  • Patatesin ve soğanın kabuklarını soyduktan sonra yıkayın ve çiğ olarak rendeleyin.
  • Yoğurma kabının içine bütün malzemeleri ekleyip kıvamını alana kadar  5 dakika yoğurun.
  • Elinizle küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,iri köfteler halinde hazırlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın.
  • Kızgın ve bol ayçiçek yağında güzelce kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder