Malzemeler:
- 3 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşağı kuru nane
- 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- 1 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- tuz
- su
- Yarım kilo salamura asma yaprağı
Hazırlanışı:
- Kuru soğanları yemeklik doğrayıp,1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
- Pirinci ve bulguru yıkayıp tavaya soğanların üzerine ekleyin.Biraz daha kavurun ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin.Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar demlendirin.
- Kalan baharatları,maydanozu ekleyip, karıştırın ve altını kapatıp soğumaya bırakın
- Diğer tarafta yarım kilo salamura asma yaprağını ılık su ile 4-5 kez yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atın ve bir kaç dakika durdurup geri alın.
- Sarmak için; her bir yaprağı avucunuzun içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı harçtan koyun.Yaprağı sigara böreği gibi sarın.
- Sarmaları tencereye dizin.Üzerine ekşi olmasını isterseniz limon suyu ekleyin.
- Sarmaların üzerine bir tabak kapatın.2 su bardağı kaynamış su ile 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip ocağa koyun ve pişirin.
- Pişen sarmaları soğumaya bırakın ve limon dilimleri ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder