5 Şubat 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarması



       Malzemeler:
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşağı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • tuz
  • su
  • Yarım kilo salamura asma yaprağı


     Hazırlanışı:
  • Kuru soğanları yemeklik doğrayıp,1 çay bardağı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
  • Pirinci ve bulguru yıkayıp tavaya soğanların üzerine ekleyin.Biraz daha kavurun ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin.Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar demlendirin.
  • Kalan baharatları,maydanozu ekleyip, karıştırın ve altını kapatıp soğumaya bırakın
  • Diğer tarafta yarım kilo salamura asma yaprağını ılık su ile  4-5 kez yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atın ve  bir  kaç dakika durdurup geri alın.
  • Sarmak için; her  bir yaprağı avucunuzun içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı harçtan koyun.Yaprağı sigara böreği gibi sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin.Üzerine ekşi olmasını isterseniz limon suyu ekleyin.
  • Sarmaların üzerine bir tabak kapatın.2 su bardağı kaynamış su ile 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip ocağa koyun ve pişirin.
  • Pişen sarmaları soğumaya bırakın ve limon dilimleri ile servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder