- 125 gr tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
- Yoğurma kabının içine oda ısısında erimiş tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı iyice yoğurun.
- Daha sonra nişasta, un, kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
- Sert bir zemine 2 cm kalınlığında tabiri caizse tren yolu şeklinde ince uzun yuvarlayın.
- Kurabiyenin şeklini vermek için yan yan (verev) şeklinde kurabiyeleri kesin.
- Yağlanmış tepsiye kurabiyeleri sıralayın ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekerini süzgeç yardımı ile eleyin ve afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder