3 Mayıs 2015 Pazar

Nişastalı Şekerleme

 


           Malzemeler:

  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

          Hazırlanışı:
  • Yoğurma kabının içine oda ısısında erimiş tereyağını, pudra şekerini ve yumurtayı iyice yoğurun.
  • Daha sonra nişasta, un, kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
  • Sert bir zemine 2 cm kalınlığında tabiri caizse tren yolu şeklinde ince uzun  yuvarlayın.
  • Kurabiyenin şeklini vermek için yan yan (verev) şeklinde kurabiyeleri kesin.
  • Yağlanmış tepsiye kurabiyeleri sıralayın ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekerini süzgeç yardımı ile eleyin ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder