17 Mayıs 2015 Pazar

Susamlı Kraker


     



 


             Malzemeler:

  • 250 gr  tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 6 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

          Üzeri İçin:
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez 
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

           Hazırlanışı:
  • Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru fırın kağıdı serilmiş tezgahta merdane ile dikdörtgen şekil halinde açalım.
  • Yumurtayı çırpıp içine pekmezi ekleyip karıştıralım.
  • Açılan hamurun üzerine fırçayla yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susam serpelim.
  • Hamuru buzluğa kaldırıp 1 saat bekletelim.
  • Daha sonra hamuru alıp 1 cm genişliğinde şeritler halinde keselim.
  • Fırın tepsisine 2 şer santim boşluk bırakarak tepsiye yerleştirelim.
  • 180 derecede 15-20 dakika pişirelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder