26 Nisan 2015 Pazar

Haşhaşlı Bükme





      Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağına yakın eretilmiş tereyağ
  • 1 adet maden suyu


        İç harcı:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • nane, karabiber,tuz
  • soğanı kavurmak için çok az sıvıyağ

        Hazırlanışı:
  • iç harcı için yeşil mercimeği iyice haşlayın.
  • Bir tavaya çok az sıvıyağ koyarak soğanı iyice kavurun,
  • Yeşil mercimeği ve baharatları da ekleyerek altını kapatın.
  • Yufkayı geniş bir zemine serin.
  • Ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağının altını kapattıktan sonra haşhaş ezmesini de ekleyerek iyice karıştırın.
  • İlk yufkayı serdikten sonra üzerine haşhaşlı harçtan biraz sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin.İkinci yufkayada aynı şekilde haşhaşlı haçtan sürün.
  • Yufkayı daha sonra sekiz eşit parçaya bölerek mercimekli harçtan sürün ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  • Sardığınız börekleri derin bir kaseye yerleştirin, üzerine maden suyunu dökün ve 15 dk bekletin.
  • Yağlanmış tepsiye börekleri sıralayın ve üzerlerine artan haşhaş ezmesinden sürün.
  • 180 derece fırına kızarana kadar iyice pişirin.
  • Sağlıklı ve mutlu günlerde yiyebilmek dileğiyle afiyet olsun:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder