5 Aralık 2014 Cuma

Havuç Çorbası




     Malzemeler:
  • 4 adet havuç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

      Hazırlanışı:
  • Kabuklarını soyduğunuz havuçları bir tencereye alıp biraz su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın ve daha sonra blendırdan geçirin.
  • Ayrı bir tencereye tereyağını  koyup eritin ve salçayı da ekleyip biraz kavurun.
  • Üzerine püre halindeki havuçları  ve et suyunu ekleyin.
  • Hafif kaynayınca soğuk su ve sütü karıştırıp tencereye ekleyin ve kaynatın.
  • Bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder