Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
İç malzemesi:
- 2 adet havuç
- 2 adet elma
- yarım çay bardağı toz şeker
- tarçın
Hazırlanışı:
- iç dolgusu için havucu ve elmayı rendeleyip bir tavaya alın.üzerine şekeri ve tarçını ilave ederek yumuşayana kadar kavurun.
- Hamuru yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp içine iç harcından koyduktan sonra yuvarlayın.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede şerbeti kaynatın.
- Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken önce soğuyan şerbete sonra hindistan cevizine bulayın.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder