7 Nisan 2014 Pazartesi

Şekerpare



       Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
    Şerbeti:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
      Üzeri için:
  • fındık ya da ceviz içi
       
      Hazırlanışı:
  • Bütün malzemeyi karıştırma kabında karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Yuvarlak şekil vererek, üzerine hafif bastırıp tepsiye yerleştirin ve içine fındık ya da ceviz koyun.
  • Önceden ısıtılmış  180 derece fırında pişirin.
  • Diğer yandan şerbeti için şekeri ve suyu tencerede kaynatın.Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
  • Şerbeti ocaktan alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
  • Fırından çıkan şekerpareleri 3 dakika beklettikten sonra ılık olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin.
  • Fırın tepsisinin üzerine başka bir tepsi ile kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
  • Afiyet şeker olsun... 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder