Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri için:
- fındık ya da ceviz içi
Hazırlanışı:
- Bütün malzemeyi karıştırma kabında karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Yuvarlak şekil vererek, üzerine hafif bastırıp tepsiye yerleştirin ve içine fındık ya da ceviz koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Diğer yandan şerbeti için şekeri ve suyu tencerede kaynatın.Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alın ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
- Fırından çıkan şekerpareleri 3 dakika beklettikten sonra ılık olan şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine gezdirin.
- Fırın tepsisinin üzerine başka bir tepsi ile kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
- Afiyet şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder