22 Aralık 2013 Pazar

Zeytinyağlı Kuru Dolma



       Malzemeler:
  • 2 adet iri soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • Maydanoz
  • doldurmak için kuru dolma biber (arzuya göre patlıcan,kabak)


  •         Hazırlanışı:
    • Biberleri kaynar suya atıp haşlayın.( sadece yumuşayacak, pişmeyecek).Sıcak sudan alın ve soğuk su ile yıkayın.(kendi sıcaklığında erimemesi için)
    • Tavanın içine zeytinyağı ile doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
    • Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip hafifçe kavurun.
    • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, bulguruda ekleyin.
    • Tuzu,baharatları ve şekeri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
    • Altını kapatıp, ince doğranmış maydanozları ekleyip iyice karıştırın.
    • Hazırladığımız bu harcı biberlerin içinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
    • Hazırladığınız dolmaları tencereye dizin.
    • Dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyip kısık ateşte pişirin.
    • Piştikten sonra ister ılık ister soğuk servis edin.   


                                                     
                                                     



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder