Hazırlanışı:
- Biberleri kaynar suya atıp haşlayın.( sadece yumuşayacak, pişmeyecek).Sıcak sudan alın ve soğuk su ile yıkayın.(kendi sıcaklığında erimemesi için)
- Tavanın içine zeytinyağı ile doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip hafifçe kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci, bulguruda ekleyin.
- Tuzu,baharatları ve şekeri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Altını kapatıp, ince doğranmış maydanozları ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığımız bu harcı biberlerin içinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Hazırladığınız dolmaları tencereye dizin.
- Dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra ister ılık ister soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder