31 Temmuz 2013 Çarşamba

Patlıcan Kebabı

                                                                             
                                                                              
   
              Malzemeler:
                                   
      4 adet patlıcan
      3 adet orta boy patates
      2 adet domates

                Köfte için:
      Yarım kilo kıyma
      1 yumurta
      10 yemek kaşığı galeta unu
      Maydonoz
      Tuz ve karabiber



                    Üzeri için:
 
                2 yemek kaşığı salça
               1 su bardağı su

                                                                                                                                                 


                   Hazırlanışı:

  • Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurduktan sonra  yuvarlak şekil verin .                            
  • Patlıcanı alacalı soyup tuzlu suda acısını alın
  • Patatesi de  kabuğunu soyun ve yuvarlak doğrayın
  • Domatesi ince elma dilimi dilimleyin.
  • Daha sonra bol sıvıyağda patates ve patlıcanı  kızartın.
  • Borcama sıra ile patlıcan, patates, domates ve köfteleri  sıralayın.
  • Üzerine sosunu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler pişene kadar pişirin.                                       

                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder