Malzemeler
- 1 kg. Domates
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 1 su bardağı et suyu
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Arzuya göre nane veya doğranmış maydanoz
- Tuz
Hazırlanması:
- Domateslerin irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip ağzını kapatın, pişmeye bırakın. Yeteri kadar yumuşayınca altını kapatın.
- Yumuşayan domatesleri blendırdan çekin ve süzgeçten geçirin.
- Ayrı bir tencereye yağı koyup eritin.
- Un hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Süzgeçten geçirdiğiniz domates püresini ve et suyunu ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın. (unun topaklanmaması için önce bir bardak soğuk su koyarak tel çırpıcıyla çırpın sonra sıcak domates püresini ekleyin yoksa un sıcak püreyle birleşince topaklaşacaktır)
- Kaynadıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin.
- 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin.
- Sütünü ilave edip, bir taşım daha kaynatın.
- Kuru nane veya maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
- Sütü domatesin ekşi tadını almak için kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder