12 Temmuz 2013 Cuma

Kırmızı Erik Suyu







     Malzemeler:

  •   1 kilo kırmızı erik
  •   Yeteri kadar su
  •   1 su bardağı tozşeker






            Hazırlanışı:
  •   Erikleri güzelce yıkayıp, çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su koyup, erikler yumuşayana kadar pişirin.
  •   Daha sonra ocaktan alıp,ılımaya bırakın.Ilıyınca erikleri suyuyla birlikte başka bir tencerenin içine ince bir süzgeç ile süzün.
  •   Süzülen erik suyunu tekrar ocağa alın. İçine 1 su bardağı toz şeker ilave edip kaynatın.
  •   İyice kaynadıktan sonra altını kapatıp tekrar ılımaya bırakın.
  •   Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.

                Not: 
  •   Şeker miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  •   Şeker ilave ettikten sonraki  kaynatma sırasında  suyun üzerinde biriken köpükleri alın ki erik suyunuz parlak olsun.
  •   Servis yaparken içine buz parçacıkları atıp, soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder