Malzemeler:
- 1 kilo kırmızı erik
- Yeteri kadar su
- 1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
- Erikleri güzelce yıkayıp, çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su koyup, erikler yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra ocaktan alıp,ılımaya bırakın.Ilıyınca erikleri suyuyla birlikte başka bir tencerenin içine ince bir süzgeç ile süzün.
- Süzülen erik suyunu tekrar ocağa alın. İçine 1 su bardağı toz şeker ilave edip kaynatın.
- İyice kaynadıktan sonra altını kapatıp tekrar ılımaya bırakın.
- Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.
Not:
- Şeker miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Şeker ilave ettikten sonraki kaynatma sırasında suyun üzerinde biriken köpükleri alın ki erik suyunuz parlak olsun.
- Servis yaparken içine buz parçacıkları atıp, soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder