13 Kasım 2013 Çarşamba

Limonlu Muhallebi Kupları



                                        

   Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket toz krem şanti


   Hazırlanışı:

  • Derin bir tencereye sütü ekleyin.Ocağa alın. Üzerine şekeri, unu,nişastayı ekleyin.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Kaynayınca limon kabuğu rendesini  ve margarini ekleyin,eridikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca içine toz krem şantiyi ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
  • Kupların altına isteğe bağlı kakaolu bisküvi yada ufalanmış kurabiye yerleştirin.
  • Üzerine muhallebi dökün ve en üzerine ufalanmış kurabiyeden serpin.
  • İsterseniz tarçın ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder