Yeni ve iştah açıcı bir tarifle daha karşınızdayım. Tarifimin orjinali aslında meyve soslu. Ama elimde fotoğrafı olmadığı için şimdilik çikolata soslu olanı paylaşacağım. Hem hafif, hem pratik, hem de çok lezzetli bi tarif...
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 1 paket pötibör bisküvi (kakaolu olursa daha güzel görünüyor)
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- su ve şekeri eriyene kadar karıştırın (kaynatılmıyor)
Krema için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gr. tereyağı
- 1 paket krem şanti
Kremanın hazırlanması:
Un,şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın.Sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin.ocağın altını yakın muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Tereyağı ekleyip karıştırın.Ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyerek mikserle pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Etimekleri dikdörtgen büyük boy borcama dizin.(ben 14 tane kullandım)
- Üzerine hazırladığınız ılık şerbeti gezdirin ve etimeklerin şerbeti çekmesini ve yumuşamasını bekleyin.
- Etimekler şerbeti çektiği zaman hazırladığınız kremanın yarısını sıcakken üzerine yayın.
- Muhallebinin üzerine pötibör bisküvileri bir sıra halinde dizin.
- Bisküvinin üzerine kalan kremayı yayın.
- Hazırladığınız çikolata sosunu üzerine iyice yayın.
- Buzdolabında 5-6 saat bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder