10 Ocak 2013 Perşembe

Bonibonlu Kurabiyeler


            Biricik oğluşumun diş buğdayı partisi için hazırladığım bu renkli kurabiyelerle başlangıç yapmak istedim. Mevz-u bahis olan  diş buğdayı olunca kurabiyeleri de ona uygun hazırlamıştım.   Menünün diğer ikramlarını da en yakın zamanda paylaşacağım. Şimdiden afiyet şifa olsun.

        Malzemeler: 
  •   200 gr oda sıcaklığında tereyağı
  •   1 su bardağı pudra şekeri
  •   1 yumurta
  •   1 çay bardağı nişasta
  •   1 paket kabartma tozu
  •   1 paket vanilya
  •   Aldığı kadar un

      Üzeri için: 2 paket bonibon  

      Hazırlanması : 

  • Tereyağı, şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra nişasta, kabartma tozu ve aldığı kadar unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru sert bir zemin üzerine koyup merdane yardımı ile 1cm kalınlığında açıyoruz.
  • İster çiçek isterseniz farklı kurabiye kalıpları ile kesiyoruz.
  • Üzerine bonibonları yapıştırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10- 15 dakika pişiriyoruz.           










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder