5 Mayıs 2014 Pazartesi

Rus Salatası






       Malzemeler:

  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 1 tatlı kaşığı tuz


       Hazırlanışı:
  • Öncelikle patates ve havucu küp küp doğrayın ve bir tencerede bezelye ile haşlayın.
  • Karıştırma kabı içerisinde yoğurt ve mayonezi iyice çırpın.
  • Haşlanan patates,havuç,bezelyeyi yoğurdun içine ekleyin.
  • Kornişon turşuları da minik minik doğrayıp mısır ile birlikte karışıma ekleyin.
  • Tuz ve isteğe bağlı olarak zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
  • Servis tabağına alarak ister turşu isterseniz mısır ile süsleyerek servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder