4 Şubat 2013 Pazartesi

Tahinli Kurabiye



 
 Akraba günümde yaptığım  bu zahmetsiz kurabiye herkesin gönlünü ve midesini fethetmeyi başardı. Oldukça pratik ve lezzetli bir o kadar da yumuşak olduğu için hemen paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun...


         Malzemeler:

  •  8 yemek kaşığı tahin
  •  1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
  •  1 su bardağı pudra şekeri
  •  1 paket vanilya
  •  3 buçuk su bardağı un
  •  1 su bardağı ceviz                                                                                                                                                   
     


             Hazırlanması:
  •  Tüm malzemeyi karıştırarak hamuru yoğurun
  •   Buzdolabı poşeti içinde yarım saat buzlukta hamuru bekletin.
  •   Dinlenen hamuru şeklini verin ve tepsiye dizin.
  •  180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  •  Hafif soğuduktan sonra tepsiden alın.( aksi halde parçalanıyor)
  •  Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder